Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Online tanácsadás

KÉRJEN INGYENES TANÁCSADÁST!

Amennyiben megírja nekünk problémáját, kollégánk felveszi önnel a kapcsolatot.
Ha a felmerülő kérdés ezt lehetővé teszi, ingyenes tanácsot adunk.
Ha ennél komplikáltabb a probléma, arra is adunk javaslatot, milyen lépéseket lehet megtenni.

Tisztelt Érdeklődők. Elnézést a válaszok késése miatt. 
Sajnos kapacitás hiány miatt, átmenetileg nem tudjuk rövid határidővel megválaszolni a kérdéseket. 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

umi hammer s в беларуси

(nataNub, 2019.07.14 16:31)

umi hammer s в беларуси: https://smartera.in.ua/akkumuliator-dlia-umi-hammer-s

Красби

(OkrPum, 2019.07.11 22:57)

Все на http://krasby.ru/
Компьютерная помощь http://komhelp.krasby.ru/ сладким кискам
http://dos.krasby.ru/
http://gruz.krasby.ru/

seoshniks.mcdir.ru

(Manueltymn, 2019.07.11 02:04)

Кто что думает о <b><a href=http://seoshniks.mcdir.ru/index.php?page=936>раскрутка сайта</a></b>? Вероятно, великолепная информация

Modern stair design

(Besse Grepe, 2019.07.10 17:04)

As a rule, having asked a question of installation of a ladder in the house, owners don't assume that the ladder and its protection are two absolutely different products. Well, if the same company, like us, is engaged in the arrangement of turnkey facilities and can offer to make a ladder and metal fences on it in one set, but in practice it is rare. Therefore, before any owner of the stairs in the house the question arises: how to make it safe, we guarantee the best conditions for cooperation thanks to our own production, high potential design office and focus on long-term mutually beneficial partnership. Here you can buy not only standard fencing for stairs, but also design, made to order and is amazingly cheap. New construction technologies, developing rapidly, allow to use light, modern, reliable and weightless structures. Stair railings made of stainless steel are such that the price thereof is acceptable. Railings made of reliable material: an important structural element, part of the design of the building, the guarantors of safety and easy descent and ascent the stairs. Protections for ladders which are offered by our company differ in reliability, resistance to various aggressive influences and faultless appearance. In addition, their manufacture takes into account all kinds of standards and requirements relevant to this group of products. It is difficult to imagine a building in which there will be no stair railings, the presence of which increases the convenience, safety when moving. Note that today for the manufacture of construction offers a large selection of elements with which it is possible to quickly perform the installation of the structure, which for many years will last without losing the original qualities. Manufacturing and installation of stainless steel stairs is inexpensive compared to designs from other materials with equal quality characteristics. However, stainless steel is much more popular material-it is easy to handle, combine with other materials, install and care for the finished product

Прикольные фотки

(Kevingem, 2019.07.10 04:33)

Приветствую всех!
Нашел удивительную фотоподборку на этом сайте: http://limonos.ru :
скачать видео приколы http://limonos.ru/prikoli_umor/
<a href=http://limonos.ru/kreativ/>скачать креатив</a> креатив картинки
http://limonos.ru/5682-robotizirovannaya-kopiya-skarlett-yohansson.html <b> Роботизированная копия Скарлетт Йоханссон </b>
<a href=http://limonos.ru/7059-dobycha-soli-v-efiopii.html> Добыча соли в Эфиопии </a> <b> Добыча соли в Эфиопии </b>

dihen.zsuzsa@gmail.com

(Dihen Zsuzsa, 2019.06.13 14:49)

Kedves Péter!
A házam lépcsős telken van, ezért a teraszom alatt lett kialakítva a kétállásos garázs, így a terasz összesen 30 nm2 (6 m-t lóg ki és 5 méter széles). Erre szeretnék egy jakuzzit tenni, a háztól távolabbi egyik sarkába. A jakuzzi kb. vízzel, emberekkel együtt 1200 kg és 190X190 cm. Érdeklődni szeretnék, hogy mekkora lehet a teherbírása így a terasznak, elbírná-e a szerkezetet.

köszönöm
üdv:Zsuzsa

Bekölce Bèke utca 56

(Gulyás Gaborné, 2019.05.28 18:34)

Vetem egy éve vidéken egy hazát a ház meleg van egy út 20-30cm a régi öregek ászt mongyak az ényém meg az egyhazé de az önkórmanyzat ász monta az első tulaj nekik arra sémi papírt nem tudot mutatni nem is èrdekel az út bárki használja de a nagy traktorok né bele remeg a házias reped a fal esőzések Bamako süjed a kis kocsik nem érdekelnek.

Budapest, 3. kerület

(Barka Bea, 2019.05.22 21:51)

Panellakás fürdöszobájában szeretnénk a szellözöt feljebb helyezni, ehhez 12.5 cm átméröjü lyukat kellene fúrnunk a korábbi szellözönyílás fölé. A fal 14 cm vastag, így úgy gondoljuk tartófal, de a ház alaprajzát sajnos nem lehet elérni. Ilyen esetben szükséges statikai véleményt kérni?
Ugyanitt 2 db kb 3 cm-es furaton a vízvezeték is átvezetésre kerülne. Ez okozhat problémát vagy ilyen kis átmérö nem jelent lényeges stabilitási kockázatot?

gyuro.gyuro@gmail.com

(Balogh György, 2019.05.04 23:20)

Tisztelt statikus.
Adott egy Robur alváz, ezt az alvázat szeretném megerősíteni. Az alváz anyaga 160 as U acél. Az alváz 6075mm hosszú az elején 1000mm van az első híd a hátsó híd pedig 4075mm-re. Tehát a hátsó híd után még van 2000mm. Amikor billent a gép akkor a platón lévő súly 60 mázsa az az alváz végpontjára nehezedik optimális esetben eloszlik a súly 30-30 mázsara mert az alváznak 2 vége van. De mivel a hátsó híd mögött van 2 méter ezért szerintem az alváz anyaga a 160 as U acél lehajlana vagy letőrne ezért szeretném megerősíteni az alvázat. A kérdésem az hogy milyen anyaggal tegyem ezt. Az alvázra tegyek 160 as U acélt 4,5 méter hosszan és csavarozzam az alvázhoz vagy pedig, tegyek 4,5 méteres ipe 160 i gerendát és csavarozzam az alvázhoz? Ha a végponton ( billentési ponton) 6075mm nél terhelem az anyagot úgy hogy a hátsó híd nál 4075mm nél van alátámasztva akkor melyik agyag bír többet a 160 as ipe i gerenda vagy a 160 as U gerenda? Köszönöm a válaszát.

Szigetszentmárton Dunapart-alsó u.

(Hoffer Krisztina, 2019.04.22 17:14)

TISZTELT Uram! Flóra 2.tipusú faház esetében, ahol a tetőteret a födémgerendák tartják és egy 3 szárnyú faszerkezetű üvegezett terasz ajtó van, a ház stabilitásának nem változtat, ha az üvegezett a teraszajtó kár a keret meghagyásával megszüntetjük? A terasz már beépitett, gerendákkal megerősített.

repedések

(Bognár Zsuzsa, 2019.04.07 23:03)

Tisztelt Jécsai Péter!

Egy nyaralóval kapcsolatban szeretnék Öntől kérdezni. A háznak alső és felső szintje is van, és az alsó szinten lévő repedésekkel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy nem veszélyesek-e (már nem szakember mondott róla véleményt, hogy nem, de sajnos én nem értek ezekhez, ezért inkább kérdeznék). A nyaraló 50 éves, jó állapotú, a két emelet között vasbeton gerendák vannak, és rajtuk betontálcák. (A ház most lesz kifestve, nagyon régen nem lett kifestve, ezek a repedések nagyon régiek.) A repedések szabályosan, téglalapok formájában láthatóak, mintha nagy rácsok lennének a mennyezeten, nem kifejezetten mélyek, a legtöbb enyhe. Mellékelek két fotót, amin részben látszik a mennyezet (nekem úgy tűnik, mintha teljesen lekövetné a gerendák és a tálcák vonalát). A kérdésem tehát, hogy ezek veszélyesek-e, "leszakadhat-e" a mennyezet, vagy ezek természetesen előforduló repedések? A fotók:
http://kepkezelo.com/images/2psjx0znqgbv9obpqqgk.jpg
http://kepkezelo.com/images/uk80b3e8y3w7jdl5bk91.jpg
A felső szinten már nem szabályos repedések vannak, hanem keresztben is fut egy pár, és görbülnek is, mélyebbek is de a felső szinten fagerenda, nád és vakolattal épült csak. (Az épület tetején pala tető, kémény van.) Esetleg ezzel kapcsolatban is szívesen fogadnám a véleményét, de sajnos arról most nincsenek képeim. A ház masszív alapokra épült, egy méter mély vasbeton alapra, a falak vastagak. Az információkat csak elmesélés alapján tudom.
Előre is nagyon köszönöm az Ön segítségét!
Üdvözlettel:
Bognár Zsuzsa
(bezsub@gmail.com)

Budapest

(Gyula, 2019.04.05 12:05)

Tisztelt Szakértő Urak!

Panel lakás belső falára szeretnék egy 55 colos lcd tv-t konzolra felfúrni.
A fal vastagsága kb. 14,5 cm és abba a konzolt 3 darab 6 cm hosszú csavarral szerelném fel, ami így tartaná a 20 kg-os lcd TV-t. A konzolt kifejezetten ekkora tévére tervezték, kihajtható, lehet a TV-t jobbra-balra, fel-le dönteni. A konzolt max. 38 cm-re lehet kihajtani a faltól, de ilyen messzi a tévé méreteiből adódóan szerintem sohasem lesz.

A kérdésem az lenne, hogy vajon a fal ebírja-e biztonságosan a TV súlyát, akkor is ha kihajtom, vagy hagyjam inkább a falra fúrást?

Válaszukat előre is köszönöm:
Gyula

Lies follicle saved organisms unexpected energy, fleeting.

(uiyafur, 2019.04.01 07:41)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Buy Prednisone[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> wqi.eibn.statikus.eoldal.hu.zed.gi http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

szabozoltan3@yahoo.com

(Szabó Zoltán, 2019.03.29 08:59)

Tisztelt Szakértő Urak!

Egy korábbi érdeklődő kérdésére adott válaszukat olvasva felbátorodtam és én is kérdeznék:
Társasházban tartófalon nyitnék bejárati ajtót illetve ablakot (két külön történet) A szükséges engedélyek statikai illetve építési engedély Önöktől beszerezhető? Kivitelezéssel is foglalkoznak? Milyen nagyságrendű költségekre kell számítani?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Szabó Zoltán

Erkély teherbírás

(Gábor, 2019.03.07 12:29)

Kedves Péter!

Most költöztem a Budapest 13. kerületi Fiastyúk (Thälmann) utcai lakótelepére. 1961-es építésű épületnek külső 3 négyzetméteres erkélyéről lenne szó. Akkoriban milyen szerkezetet használhattak vajon, mekkora lehet az erkély teherbírása tekintettel a régi építésre? Elég vékony beton talapzat, alul már minden erkélyen lepotyogott a vakolat és talán valami vas rácsos szerkezet látszik. Elbír 2-3 embert plusz a balkon ládákat esetleg nagyobb cserepes virágot? Mindegyik erkélyen látok ládákat, asztalt meg székeket, de általában senki nem tartózkodik soha kint, max ruhákat szárítani. A lakók közül akiket kérdeztem senki nem tudja mit bírhat egy ilyen erkély. Válaszukat előre is köszönöm!

Budapest, V. ker. Királyi Pál u. 14.

(Bognár Piroska, 2019.02.27 06:52)

Tisztelt Jécsai Úr!

Több, mint száz éve épült társasház 2. emeletén lakom. Társasházunk 4 szintes, felettem egy emelet található. Közvetlenül a lakóingatlanom feletti lakás felújítás alatt áll, amelynek alaprajza lényegében megegyezett a felújítás előtt az én lakásommal. A felújítás során a felső lakás szinte összes válaszfalát kibontották, un. loft lakást alakítottak ki.
A kérdésem az lenne, hogy a válaszfalak kibontása mennyiben érintheti a két lakás közötti födémet, illetve okozhatott-e a válaszfalak lebontása olyan megnövekedett tartószerkezeti változást, amely az én lakásomat is érintheti. Kérdés lehet-e az, hogy a válaszfalak lebontását követően a két lakás közötti födémet az én válaszfalaim tartják?
Nemrégen jutott tudomásomra, hogy a felújítás alatt álló lakás válaszfalainak lebontását követòen a padlás felé eső födém leszakadt a felújítás alatt álló lakásba.
Még annyi információval rendelkezem, hogy az én lakásom egyik válaszfala egyben valószínű tartófal is, amelyre a válaszfal alatt elhelyezett acél gerenda enged következtetni.
Én úgy gondolom, akkor jártak volna el kellő körültekintéssel a fenti tulajdonosok, ha a válaszfalak bontását megelőzően legalább statikai vizsgálatot kértek volna. Azonban sem építési engedéllyel, sem statikai szakveleménnyel nem rendelkeznek a tulajdonosok.

Összefoglalva: egyik kérdésem az lenne, hogy milyen statikai próblémák jelentkezhetnek az én ingatlanomban?
Másrészről milyen engedélyekre vagy/és szakhatósági vizsgálatra lett volna szükség a fenti lakás vázolt felújítási munkálatai során.

Fáradozását előre kószónöm! Tisztelettel: Bognár Piroska

Re: Budapest, V. ker. Királyi Pál u. 14.

(Jécsai Péter, 2019.03.05 14:10)

Kedves Bognár Piroska!

A kb. 100 éve épület épületeknél általában acélgerendával megtámasztott tégla boltozatos födém készült. (Poroszsüveg födém).
A válaszfalakat úgy osztották ki, hogy acél gerendák fölé essenek. Ez azért van, mert így a válaszfal közvetlenül az acél gerendát terheli, és nem a boltozatot.
Ettől még ezek a falak válaszfalak, nem teherhordó falak. Ezeknél az házaknál a válaszfalak általában 15-20cm vastagok vakolattal együtt.

A legfelső lakás válaszfalaira elvileg nem szabadna rátámaszkodnia a padlásfödémnek. Ha a válaszfal bontáskor leszakadt a padlás födém, annak valószínűleg korábbi szakszerűtlen kivitelezés, vagy a fa födém korhadása lehetett az oka.

Az Ön feletti lakás válaszfalainak bontása semmilyen tartószerkezeti problémát nem okozhat az Ön lakásában.

A jelenlegi jogszabályok szerint válaszfal bontáshoz semmilyen engedély nem szükséges.
Még tartószerkezeti beavatkozáshoz sem kell engedély, ha a beavatkozás nem terjed túl az épület kontúron, és nem változtatja meg a külső megjelenést.

üdv.
Jécsai Péter

szabo.joci@freemail.hu

(Szabó József, 2016.01.30 19:15)

Üdvözlöm.
Ytong válaszfal feltehetőleg csak ütköztetéssel lett bekötve a főfalba,ezért elvált a főfaltól(fél cm).Kérdésem:utólagosan,hogy érdemes rögzíteni?
Kívülről a föfalon keresztül befúrással, vagy belülről sarok profil erősítéssel?
Válaszát köszönöm.

Re: szabo.joci@freemail.hu

(József, 2019.03.05 09:05)

Re: szabo.joci@freemail.hu

(Jécsai Péter, 2019.03.05 13:41)

Kedves József!

Kívülről javaslom a főfal átfúrásával.

üdv.
Jécsai Péter


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43

Következő »